Ons huis

Een huis bouw je niet alleen.

Sinds de zomer van 2020 wonen we in ons huis, “Villa Zonnedauw”.

De partners
Voordat alles begon werd op 30 december 2015 de Stichting Woon Initiatief Nootdorp (SWIN) opgericht, het resultaat van een ouderinitiatief. Woningcorporatie Rondom Wonen uit Pijnacker is de opdrachtgever voor de bouw en de eigenaar van het complex. Voor de uitvoering van de bouw heeft zij aannemingsbedrijf Waaijer Bouw bv uit Leidschendam in de armen genomen. Geen woning zonder architect! Het ontwerp van het woonzorgcomplex is van de hand van RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland.
Een vast team van Ipse de Bruggen zal de begeleiding van de bewoners op zich gaan nemen. 

Het gebouw
Het gebouw bestaat uit 14 appartementen met een eigen keukentje, toilet en badkamer, verdeeld over de begane grond en twee etages. Op de begane grond zijn drie appartementen en ook twee grote woonkamers gesitueerd, die worden gedeeld door de bewoners. In elke woonkamer is een aparte  volwaardige keuken geïntegreerd. Op de eerste verdieping zijn zes appartementen en op de tweede verdieping nog eens vijf. Zo wonen we als groep van veertien jongvolwassen mannen en vrouwen. We hebben een grote tuin op het zuiden, waar we met zijn allen kunnen genieten en waar we diverse sportactiviteiten kunnen doen.

Open en samen
Om met elkaar te kunnen wonen en leven in één huis hechten we veel waarde aan goede onderlinge omgang van bewoners, betrokkenen, begeleiders, zorgverleners en buurtbewoners. Hoog in het vaandel staan de veiligheid, geborgenheid, zorg op maat en integratie in de samenleving. We stimuleren en faciliteren elkaar zoveel mogelijk in het omgaan met elkaar op een respectvolle manier. Naast de zorgverleners en begeleiders, spelen ook de ouders/verzorgers nog steeds een belangrijke rol; immers, we doen het samen en op een open manier! Het personeel maakt deel uit van ons huishouden en het gebouw heeft de uitstraling van een gewoon woonhuis.

Plattegrond